Gruppspel

HTKs gruppspel är matchspel mellan klubbens medlemmar. För närvarande har vi 2 olika gruppspel:

 • Gruppspelet: Både för damer, herrar och tävlingsjuniorer (from 15års ålder).  Upp till 6 spelare per division vilket medför upp till 5 matcher per omgång.
 • Dubbelgruppspelet: För alla över 15 år. Man kan blanda paren som man vill. Upp till 6 par per division vilket medför upp till 5 matcher per omgång.

För intresseanmälan eller frågor maila gruppspel@huddingetennis.se

Dubbelgruppspelets matcher spelas på söndagskvällar kl.19.00-22.00, där vi även har en del samkväm med snacks och dryck. Singelgruppspelet har ett flertal dedikerade speltider under hela veckan som matcherna lottas ut på. Om det skulle visa sig att man inte kan spela de tider man fått, kan man boka om dem kostnadsfritt i samråd med motståndaren. För all administration använder vi oss av gruppspelsmodulen i vårt vanliga bokningssystem – MyCourt.

När matchen är spelad kan båda spelarna rapportera resultatet i MyCourt.

Om båda spelarna kommer överens om att matchtiden inte passar kan spelaren som är bokare (hemmaspelaren) avboka tiden direkt i schemat. För att boka in en ny tid för den uteblivna matchen klickar man på önskad tid i MyCourt, man kan då välja bland alla lediga tider. När fönstret “lägg till bokning” dyker upp väljer man Gruppspelsmatch och väljer den saknade matchen. Notera att den saknade matchen måste bokas in som en gruppspelsmatch på detta sätt för att kunna rapporteras in i gruppspelet. 
I MyCourt finns en manual för gruppspelsmodulen, man kommer åt den genom att klicka på frågetecknet vid gruppspelssidan!

Regler – Singelgruppspelet

 • Matchtid: 50 minuter (10 minuters matchinbollning)
 • Bollar: Gasbollar. Hemmaspelaren ansvarar för att ta med minst 4 stycken bollar
 • Max 2 set per match, vanliga tie-break set med start på 1-1 (tiebreak till 7 vid 6 lika i game)
 • Resultatrapportering: Spelarna rapporterar resultatet. MyCourt sätter poängen direkt efter inrapportering.
 • När sista matchen i omgången är spelad kommer klubben förbehålla sig rätten att ange resultat om spelarna inte gjort detta.
 • Matcher som inte hunnit spelats när spelomgången är slut ställs in och ingen ersättning utgår.

Kostnad 750 kr/spelomgång (5 matcher) för Gruppspelet.

Regler  – Dubbelgruppspelet
Samma som singelgruppspelet med följande skillnader

 • Max 2 set per match, vanliga tie-break set med start på 0-0 (tiebreak till 7 vid 6 lika i game). No Ad, dvs avgörande boll vid 40-40, mottagarna bestämmer serveruta (fore- eller backhand)

Dubbelgruppspelet har 6 par i varje grupp/division. Varje omgång pågår i ca 8-10 veckor. Man fortsätter automatiskt i nästa omgång om man inte avanmäler sig, senast 1 vecka innan pågående omgång avslutas. Väljer man att hoppa av efter avslutad omgång är man inte garanterad en plats igen om man vill börja igen, utan hamnar i kölistan och kan flyttas in i mån av plats.

Kostnaden 400kr/spelare/omgång. 

Utomhusgruppspelet

Gruppspelet utomhus är fristående från de ordinarie gruppspelen. Skillnad mot inomhusgruppspelet:

 • Varje match är 2 timmar (120 minuter), det krävs lite vattning och borstning av banorna
 • Man börjar på 0-0 (inte 1-1) i varje set. Man hinner då oftast 2 fulla set.
 • Varje division har fler spelare, ca 8-10 personer (förra året var det 9, dvs 8 matcher vardera)
 • Längre spelperiod, den sträcker sig till och med september ( eller när vi stänger utomhusbanorna). Vilket medför att man, med planering och framförhållning, hinner spela alla matcher även om man är bortrest i flera veckor.
För övrigt baseras placeringen en hel del på hur man ligger till i inomhusgruppspelet. Personer som haft uppehåll pga skador mm placeras in på likvärdig nivå som vid “avhoppet”.
Om man inte spelat i gruppspelet tidigare tar vi hjälp av tränarna för att hitta en lämplig placering.
Kostnad: ca 750-800kr.