Klubbmästerskap

Varje år anordnar klubben två Klubbmästerskap, ett inomhus och ett utomhus. Vi försöker anordna klasser så att så många som möjligt av klubbens medlemmar ska kunna tävla på sina villkor, allt från minitennnis till veteraner. 

KM Inomhus 2023

Inomhus KM 2023 kommer att gå av stapeln 2-8 Januari. Vardagar från 16.00 och helger hela dagen. 

Lottningar och matchtider finns på SVTF Tornament Software

Har du inte tävlat förut så finns denna guide för hur du skaffar (gratis) licens och anmäler dig. Är du osäker på vilken klass som du ska anmäla dig till, fråga din tränare eller hör av dig till tävlingsledningen så hjälper vi dig.

Frågor och funderingar besvaras av tavling@huddingetennis.se

Regler

A klasser: Två set från 0-0 med tiebrek (till 7) vid 6-6. Vid 1-1 i set spelas ett avgörande matchtierbreak till 10.

B klasser: Två set från 2-2 med tiebrek (till 7) vid 6-6. Vid 1-1 i set spelas ett avgörande matchtierbreak till 10.

Dubbelklasser: Två set från 0-0 med tiebrek (till 7) vid 6-6. NO AD, dvs avgörande boll vid 40-40 (returtagarna väjer serveruta). Vid 1-1 i set spelas ett avgöande matchtierbreak till 10.

Minitennis: Spelas med mjuk skumboll och minitennisnät i basrutan. Avgörs som matchtiebreak till 10. KM avgörs inte som en turnering utan alla spelar flera matcher under 2 timmar måndagen 3/1 klockan 17-19.

Miditennis: Spelas med orange boll och förkortad bana. Avgörs som matchtiebreak till 10. KM avgörs inte som en turnering utan alla spelar flera matcher under 2 timmar tisdagen 4/1 klockan 17-19.

I övrigt gäller Svenska tennisförbundets regler som finns att läsa i “tävlingshandboken” på förbundets hemsida