Hyra Bollmaskin

Vi har börjat med att hyra ut en bollmaskin till våra medlemmar. Man bokar maskinen via MyCourt och betalar 60kr i avgift, avgiften läggs på banhyran.  Man kan inte använda våra klippkort för banbokning och boka bollmaskinen, det är en begränsning i MyCourt dessvärre.

Maskinen är relativt enkel att hantera, mer information om hur man bokar bollmaskinen och hanterar den finner ni på denna sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait

Hyra Bollmaskin

Huddinge Tennisklubb har investerat i en ny bollmaskin. För att boka bollmaskinen, använd MATCHi (se nedan). Man kan nu boka banan med eventuella klippkort och sedan göra en separat beställning av bollmaskinen. 

Vi erbjuder ett särskilt förmånligt premiärerbjudande på 100 kr/timme för uthyrning av bollmaskinen under den inledande perioden.

Bollmaskinen är eldriven och har ingen inbyggd batterifunktion. Eluttag finns mellan bana 1 och 2 samt mellan bana 2 och 3, där bollmaskinen är placerad. Vid förflyttning av bollmaskinen använd handtagen vid kontrollpanelen på ovansidan. Vänligen undvik att dra bollmaskinen med sladden.

Förberedelser

 1. Placera bollmaskinen vid baslinjen bakom mittmärket.
 2. Anslut elsladden till förlängningssladden.
 3. Justera inställningarna enligt önskemål (se nedan).
 4. Tryck på POWER-knappen för att aktivera maskinen (ON-läge).
 5. Bollarna matas nu ut. Stå bakom maskinen och utvärdera inställningarna. Om de inte är optimala, stäng av maskinen (POWER OFF) och justera reglagen för att uppnå önskat resultat.
 6. Aktivera bollmaskinen igen och upprepa processen tills du är nöjd med inställningarna.
 7. Byt sedan till andra sidan av banan och börja träna.

Inställningar

 • HIGHER/LOWER – Justera hur högt alternativt lågt bollen ska skjutas ut
 • SPEED – Justerar bollens hastighet. 
 • SPIN – Justerar om du vill ha underskruv (-3 till -1) eller toppspin (+1 till +3) eller 0 för flacka bollar.
 • INTERVAL – hur ofta bollarna ska skjutas ut
 • POSITION – vart bollen ska (OBS! Om alla är på OFF så kommer bollarna skjutas slumpmässigt till dessa tre positioner)
  • A – forehandsidan
  • B – mitten
  • C – backhandsidan

När du har använt alla bollar, stäng av maskinen och samla ihop bollarna för att köra igen. Om det finns bollar som är i dåligt skick, var god släng dem. Bollmaskinen fylls ständigt på med nya och bättre tennisbollar av tränarna.

Se till att alltid stänga av maskinen och invänta att den har slutat rotera innan du tittar in i hålet där bollarna kommer ut. Det kan vara smärtsamt att få bollarna på sig.

När du är färdig, återlämna alla bollar till deras plats, rulla ihop förlängningssladden och flytta tillbaka bollmaskinen till stolpen mellan bana 2 och bana 3.

Om man använder bollmaskinen utan att först ha bokat den fakturerar klubben den personen som bokat banan en straffavgift på 500kr.

Boka bollmaskinen i MATCHi

I bilden nedan markerat med gult ser ni att man måste välja “Övrigt (Inomhus)” då kommer man till bokningsschemat för Bollmaskinen.

Markera samma dag och tid som ni bokat bana.
Ett tips är att kontrollera att det både finns en bana ledig inomhus samt att bollmaskinen är ledig innan man bokar.